25 maj 2018
19:00

Fågelfors IF

Referat: Timmernabbens IF - Fågelfors IF

Fredagkvällens match mot Fågelfors slutade med en 1-0 seger för oss. En jämn tillställning där vi drog längsta strået och alla tre poängen stannade i byn, härligt!
Fågelfors börjar piggt första minuterna av matchen. Hittar in bakom oss ett par gånger och är nära att få utdelning. Ett av de första riktiga anfallen vi har kommer i 6 minuten. Mackan får boll på djupet, kommer in i straffområdet, saktar ner lite och när försvararen ska bryta kommer rycket. Fällning och straff. Straffen dunkar vi i ribban men efter det så kommer vi in i det mer och mer. Det tar bara nån minut efter straffen innan vi får en hörna. Hampus kommer perfekt och nickar, mv räddar men bollen kommer till August som trycker in 1-0 på volley vid bortre stolpen. Vi har en bra period nu. Tycker vi har bra koll på Fågelfors djupledsbollar, vinner första och andra bollar och vi kommer till några hyfsade chanser. Bra tålamod i passningsspelet, vi hittar fina ytor och lyckas komma runt på kanterna ett flertal gånger. Tyvärr missar vi lite i avgörande passet och det skapas inga riktigt heta chanser. Sista 10-15 minuterna går på poäng till Fågelfors. De har ett par killar på mitten som får lite för mycket tid och utrymme att spela på och de gör det bra. Kombinerar sig fram och söker sin vänsterspringare allt som oftast. Vi får jobba hårt, de kommer till inlägggssituationer och skapar en del hörnor men utan resultat.
I andra vill vi såklart få tag i deras killar på mitten igen. Samtidigt så ska vi försöka nyttja ytan bakom deras yttterbackar ännu mer. Det blir en jämn andra halvlek spelmässigt. Fågelfors är inte alls så dåliga som tabellen visar. Jag tycker de var ett av de bättre lagen vi mött hittills och jag är övertygad om att de kommer klättra i tabellen under säsongen. Jag tycker att vi stundtals gör det bra och nyttjar deras svagheter, vi har ett par kanonlägen att utöka ledningen. Hampus kommer upp oerhört högt på bortre stolpen på en frispark men nicken tar i ribban, returen skjuter vi på en försvarare på mållinjen. Vi har ett inspel med mer eller mindre tom bur att lägga in den i men vi skjuter över. Fågelfors har inte många klara chanser i andra men det känns ändå ovisst med bara en 1-0 ledning in i det sista. När slutsignalen går pustar man ut av lättnad. En oerhört skön seger mot ett tufft motstånd. Fågelfors är alltid jobbiga att möta så jag är mycket nöjd med hållen nolla, fin inställning igen av killarna och tre sköna poäng. Spelmässigt kan vi prestera bättre men en sån här kväll är det poängen som var viktigast. Innan match var jag lite orolig om det skulle komma någon reaktion efter derbyt men killarna visade finfin attityd och inställning. Bra jobbat boys!!
Träning i veckan sen säsongens längsta bortamatch som väntar på lördag. Vi drar till Edsbruk som klippte seriesuveränen Västervik på bortaplan med 3-0. Tuff och härlig utmaning för oss!!